Известие

Collapse
No announcement yet.

За малко да се подпаля-Дайте съвет как да процедирам

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Смених радиаторчето и вентилатора. Сипах червен антифриз. Обаче нещо влиза някаква миризма в купето на нещо между антифриз и нова китайска пластмаса напечена. Не знам радиаторчето ли като се напече да отделя някаква миризма ?!?
    Който го е сменял това радиаторче имал ли е миризми от него известно време?

Comment

Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщение
      Смених радиаторчето и вентилатора. Сипах червен антифриз. Обаче нещо влиза някаква миризма в купето на нещо между антифриз и нова китайска пластмаса напечена. Не знам радиаторчето ли като се напече да отделя някаква миризма ?!?
      Който го е сменял това радиаторче имал ли е миризми от него известно време?
      Миризмата е от новото радиаторче. Ще изчезне с времето. И при мен беше така. За да не се получава така, трябвало (доколкото съм чувал) да се измие с обезмаслител преди да се монтира.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Моята драма все още не е приключила и почва да ми писва вече от тая кола...до днес всичко ок. Качвам се паля и тръгвам и на дисплея излиза грешката за климатроника която ме праща да ходя в сервиз иии вентилатора не върти съответно
        Бушона 30А здрав но все пак го смених.
        Релето е здраво.
        Стъмни се да меря тоците ...

Comment

Погледни гнездата на бушона и релето Да не са нагорели
          ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Моята драма все още не е приключила и почва да ми писва вече от тая кола...до днес всичко ок. Качвам се паля и тръгвам и на дисплея излиза грешката за климатроника която ме праща да ходя в сервиз иии вентилатора не върти съответно
            Бушона 30А здрав но все пак го смених.
            Релето е здраво.
            Стъмни се да меря тоците ...
            Колега имах същия проблем - не помня цялото но с Contact workshop завършваше и нямах вентилатор и аз....
            1ви вариант - буксата на вентилатора която се намира под дясната чистачка под корите - окислена, не прави хубав контакт и т.н.
            2ри вариант (който беше при мен) - някакви спойки в кутията на самия вентилатор, трябва да се източи фреона, да се извади вентилатора и да се презапои (така каза майстора). Вече 6 месеца някъде нямам проблем след манипулацията и ми струваше 90лв.

колата е 166, 2.4jtd 175 к.с., 2004та година
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD 175hp
            Fiat Palio 1.2 60hp

Comment

Фреона няма нужда да се точи, леко те е прецакал или от незнание
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Може, и аз като гледах не ми идваше на акъла как да го извадя без да разглобя тръбичките.... но по-важното е че проблема се реши и досега съм нямал ядове
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD 175hp
                Fiat Palio 1.2 60hp

Comment

Абе то може ама трябва да си 88 левел гинеколог

Comment

Не е чак толкова за гинеколог работата. Просто трябва да се сетиш, че тръбите имат гъвкави участъци и това позволява, изпарителят да се премести без да се източва системата.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Е да де и аз така направих като сменях радиаторчето ама трябва първо да се извади тая кутия с радиатора на климатроника, а някой са сменяли вентилатор без да я вадят...отдолу бъркали и го развили. Виж аз не мога така и силно се надявам да не ми се налага да я върша тая процедура отново.
                      Надявам се скоро да ми остане време да я погледна какво майната си иска още.
                      А вариант от теча на радиаторчето на парното да е напавило поражения по управлението на климатроника под ИЦС-а?
                      Last edited by mitkomeg; d.m.y г., 17:33.

Comment

Е да де и аз така направих като сменях радиаторчето ама трябва първо да се извади тая кутия с радиатора на климатроника, а някой са сменяли вентилатор без да я вадят...отдолу бъркали и го развили. Виж аз не мога така и силно се надявам да не ми се налага да я върша тая процедура отново.
                        Надявам се скоро да ми остане време да я погледна какво майната си иска още.
                        Преди да разглобяваш вентилатора, свали управлението на климатика и премери, дали има устойчиво захранване:

На 16 пиновия конектор трябва да има +12V постоянно на пин 10 и шаси на пин 8.

На 12 пиновия конектор трябва да има +12V от контакт на пин 11. Почисти и размърдай конекторите, също така. Може да е просто въпрос на калпави връзки.

Едва ли теч е наквасил управлението, но не пречи да го прегледаш.

Също така, независимо, че релето и бушонът са здрави, премери дали моторът има захранване, когато си на контакт +12V и шаси на дебелите проводници на конектора му.
                        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:45.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

С измерване на буксата на вентилатора мисля да започна но е такъв студ и като се сетя, че пак трябва да свалям тия пластмаси под чистачките за да стигна до нея лошо ми става...

Comment

Тъй като от релето до вентилатора върви един червен проводник (извод 30 на релето), може първо да премериш на него дали излизат +12V, когато релето цъкне. А то цъква, когато си на контакт. Щото ако там не излизат +12V, няма какво да разглобяваш при мотора.

Накратко - мерене му е майката. На око само яйце се пържи
                            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:01.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

На този етап проблема отстранен. Буксата на вентилатора от прецакването на предния беше позатопила едната клема на захранването. Мислих, че съм я разчовъркал и почистил добре но явно не... Сега понакривих малко пластинката вътре за по-добър контакт и тръгна пък да видим до кога. Ако пак го направи ще отрежа силовия кабел и има едни снадки които енергото ползват за снаждане на кабелите си та мисля с такова да го направя Ако евентуално стане пак проблем.
                              Attached Files

Comment

Изписва ми това съобщение когато фреона започне да намаля. Започна от есента и сега компресора не включва. Двете уплътнения дето са върху него са изтървали. При мен спираше да мести клапата къде да духа на крака прозорец или в теб. Последно ми отказа вентилатора, но се оправя при мен със изключване и гасене на колата. Иначе не. А точното съобщение мисля е: Air condition is faulty! Please contact to your workshop dealer!
                                Алфа...всичко друго е компромис!
                                http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                                Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                                Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Working...
                                X